Tim Adams Semillon 2017

'The most stunningly original delicious white wine.' (Oz Clarke)

  • Smaakprofiel
    Rijk & Complex
  • Druivenras
    Sémillon
  • Herkomst
    Australië, Clare Vale
14,95 €
Op voorraad
Bewaar
Proefnotitie
Specificaties
Awards

Een unieke witte wijn en een waar gastronomisch mirakel

Vol en sappig, met krachtig steenfruit en fijne specerijen in romige verpakking. Heeft die typische Adams-touch waarbij een surplus aan karakter en ongebreideld drinkplezier hand in hand gaan. Aan tafel een waar gastronomisch mirakel, een wijn die helemaal op z'n gemak is bij verse zalm of kalfsvlees maar die evenmin terugdeinst voor uw meest experimentele culinaire avonturen. Menuwijn bij De Librije, Bougainville en Rantree.

'100% Semillon. 30-year-old vines at 330 m elevation, on red clay and loam over shale and limestone. 12.5–28.4 °C mean growing season temperature range. 12–18 hours’ pre-fermentation maceration. 60% fermentation in new French hogsheads, 40% in stainless steel. No MLF. Nine months’ maturation on lees, in fermentation vessels, without bâtonnage, then 12 months’ maturation without lees in stainless steel. TA 6.4 g/l, pH 3.19, RS 0.07 g/l. 19,698 litres made. Tasted blind. Pale lemon-gold. Bold toasty character, with some nutty oak beneath. Struck match and wax. Rich, but plenty of Semillon character. A ripe mouthful of lemon, with toast, nut and lanolin. Brisk acidity holds the richness in check. Good length too.' (Jancis Robinson, 17/20)"
  • Https& Kalfentrecôte
  • Https& Kabeljauw
  • Https& Zalm
  • Https& Peulvruchten
Art.nr.6508717
Flesinhoud0.750000
WijnsoortWitte Wijn
LandAustralië
RegioClare Vale
SmaakprofielRijk & Complex
DruivenrasSémillon
Jaargang2017
Alcoholgehalte12 %
Op dronk vanaf2021
Op dronk tot2025
Bevat sulfietenSulfieten
AfsluitingSchroefdop
EAN-nummer9319011000185

Jancis Robinson
17/20 punten
100% Semillon. 30-year-old vines at 330 m elevation, on red clay and loam over shale and limestone. 12.5–28.4 °C mean growing season temperature range. 12–18 hours’ pre-fermentation maceration. 60% fermentation in new French hogsheads, 40% in stainless steel. No MLF. Nine months’ maturation on lees, in fermentation vessels, without bâtonnage, then 12 months’ maturation without lees in stainless steel. TA 6.4 g/l, pH 3.19, RS 0.07 g/l. 19,698 litres made. Tasted blind. Pale lemon-gold. Bold toasty character, with some nutty oak beneath. Struck match and wax. Rich, but plenty of Semillon character. A ripe mouthful of lemon, with toast, nut and lanolin. Brisk acidity holds the richness in check. Good length too.

Winkelwagen samenvoegen?

Je hebt al artikelen in de winkelmand van je account, wil je deze samenvoegen met de artikelen die je zojuist in je winkelmand hebt gedaan?

Naar boven